Een andere soort raket
Een andere soort

1.Hoe maak je ze
Deze soort raket is redelijk eenvoudig te maken en met wat oefening kan ze tot 4m ver vliegen! Voor deze raket heb je nodig:
 1. Neem een lucifer en een stukje aluminiumfolie van ongeveer 3 cm bij 4 cm.

 2. Wikkel de aluminiumfolie zorgvuldig rond de luciferkop,er moet ongeveer 3/4 cm uitsteken en 2 cm rond het hout van de lucifer. Vooraan moet er dan een soort opening zijn, die lijkt op een kort buisje. Deze tekening maakt het misschien wat duidelijker:

  waarbij de 1 staat voor de aluminiumfolie en 2 voor de lucifer.

 3. Neem dan de paperclip,buig hem open en steek het eind ervan in het buisje vooraan,ongeveer zoals dit:

  die redelijk mislukte 3 moet dan het uiteinde van de paperclip voorstellen.

 4. Houd de paperclip op zijn plaats en draai de aluminiumfolie rond het uiteinde van de paperclip. Maak ook de folie aan de kant van het hout goed vast. Dan krijg je iets zoals dit:


 5. Haal dan voorzichtig de paperclip eruit. Dan moet je een soort van een heel smal buisje zien,gemaakt uit aluminiumfolie. Dit is de uitlaatpijp. Alles ziet er ongeveer zo uit:


 6. Rond het uiteinde van de folie (aan de kant van het hout) kan je misschien nog wat lijm doen zodat er zeker geen gas langs de andere kant ontsnapt. Maar dit moet niet als je weinig geduld hebt.

 7. Je raket is nu klaar voor gebruik!
2.Hoe lanceer je ze
Voor je zelfgemaakte raket te lanceren heb je nodig: Neem je raket en leg hem op het plat oppervlak(een leeg luciferdoosje werkt goed). Zorg dat de kant met de folie en de uitlaatpijp niet op het doosje ligt,alleen het deel met het hout. Houd dan een brandende lucifer of een aansteker onder het deel met de folie. Het bovenste deel van de vlam moet de folie net raken. Het moet er ongeveer zo uitzien:

Na ongeveer 5 seconden zal de luciferkop zo heet worden dat hij vanzelf ontvlamt. De ontvlambare gassen kunnen dan maar één weg op: de uitlaatpijp. Daardoor zal je raket met een duizelingwekkende vaart vooruit vliegen. Als het niet de eerste keer lukt: Blijven proberen! Je moet een beetje experimenteren voor je het onder de knie hebt.